Bijzondere planten

Hieronder vindt u een selectie van de vele planten die wij kweken.
Klik op een kleine foto voor een grotere weergave.

Acanthus mollis ‘Rue Ledan’ (= A. mollis ‘Jeffalbus’)
Deze zuiverwitte acanthus hebben we al jaren in ons assortiment en het is en blijft een topplant. De bloeiaren kunnen meer dan 1,5 m hoog worden en het grote, glimmende blad is ook zeer decoratief.
In zachte winters groenblijvend.


Agapanthus 'Stars & Stripes'
Nieuwe eigen selectie met stervormige lichtblauwe bloemen die opvallend donkerblauw gestreept zijn. Bloeit in de nazomer als de meeste agapanthussen zijn uitgebloeid. Voor het eerst verkrijgbaar vanaf zomer 2009. Eigen selectie.


Astrantia 'Aphrodite'
Eigen selectie.
Astrantia ‘Ruby Star’
Zeer mooie variëteit van het Zeeuws Knoopje vergelijkbaar met A. ‘Ruby Wedding’. Deze nieuwe variëteit heeft echter grotere en meer stervormige bloemen, zwartere stelen en wordt bijna 80cm hoog. De bloemen worden donkerder bij het verbloeien. Staat vanaf half mei tot ver in november onophoudelijk in bloei. Is nu verkrijgbaar op de kwekerij. Eigen selectie.


Astrantia 'Superstar' ('White Giant')
Verbetering van Astrantia 'Shaggy' met wittere en grotere bloemen. Zeer lange bloeitijd van mei tot oktober. Hoogte 70 cm. Eigen selectie.
Budleja 'Silver Lilac'
Een hybride tussen B. 'Lochinch' en B. 'Pink Delight'. Zeer grote bloemtrossen in de kleur van seringen. Het blad is mooi zilvergroen. Een van onze eigen Budleja selecties.


Euphorbia martinii 'Flame'
Een mooie wolfsmelk met blauwgroen blad en rode toppen in de herfst en winter. Van maart tot juni groengele bloemen met rode oogjes. Hoogte 60 cm. Eigen selectie.


Geranium 'Anne Thompson'
De beste doorbloeiende geranium. Van eind mei tot aan de eerste vorst in november continu nieuwe magenta-lila bloemen. Het blad is fris gelig-groen. Het is bij deze geranium niet nodig uitgebloeide stengels te verwijderen, de nieuwe bloeistengels bedekken de al uitgebloeide. De plant ziet er het hele groeiseizoen perfect uit ( de ideale geranium? ). Ook prachtig in een pot.


Geranium maculatum 'Espresso'
Een cultivar met roze bloemen en chocoladebruin blad, een uitmuntende combinatie. Zeer populaire nieuwe plant met veel toekomst. Voorlopig nog schaars.


Geranium phaeum 'Misty'
Een eigen selectie van G. phaeum met zeer licht lila-witte bloemen. Het blad is lichtgroen. Eigen selectie.
Geranium 'Nimbus'
Deze geranium heeft mooie helderblauwe bloemen en bloeit ongelooflijk rijk. Het diep ingesneden blad is ook erg decoratief. Zomerbloeiend en tot ongeveer 50 cm hoog.


Geranium 'Orion'
Zeer grote donkerblauwe bloemen van juni t/m augustus. Vormt brede pollen en wordt 50 cm hoog. Een van de beste blauwe geraniums.Geranium phaeum 'Saturn'
Splinternieuwe cultivar van G. phaeum met donkergeringd blad (als 'Samobor') en grote donkerpaarse bloemen. Tot 40 cm hoog. Eigen selectie.


Gladiolus papilio 'Ruby'
Zeer mooie vrij winterharde gladiool met een sierlijke habitus.
Bloeitijd juli/augustus.Lavatera 'Barnsley Baby'
Rijkbloeiende lage lavatera met wit-rose bloemen. Hoogte 120 cm. Bloeitijd vanaf juni t/m oktober. Eigen selectie.Panicum virgatum 'Squaw Select'
Een van de mooiste grassen en volgens ons de best gekleurde panicum. Het blad kleurt al in de zomer donkerrood. Hoogte 150 cm
Persicaria amplex. 'Serpentine'
Eigen selectie.
Romneya coulteri
Deze boompapaver is spectaculair om te zien. Zeer grote witte bloemen met gele harten die wel iets weg hebben van een spiegelei. Op zandgrond voldoende winterhard. Hoogte tot 180 cm. Bloeitijd juli/augustus.